Jestem dyplomowanym dietetykiem, psychodietetykiem, a także pedagogiem i kulturoznawcą, co pozwala mi szerzej spojrzeć na zagadnienia związane ze zdrowym odżywianiem.
Ukończyłam studia magisterskie z dietetyki na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.
Jako członek prestiżowego stowarzyszenia dietetyków Academy of Nutrition and Dietetics (USA) uczestniczę w wielu konferencjach naukowych i szkoleniach, również zagranicznych.
Moje zainteresowania zawodowe koncentrują się wokół dietoterapii w zespole policystycznych jajników (PCOS), insulinooporności oraz chorobach autoimmunologicznych i metabolicznych.
Specjalizuję się również w układaniu diet roślinnych (wegańskich i wegetariańskich).
W grudniu 2018 uczestniczyłam w szkoleniu School of Insulinresistance Therapy organizowanym przez Fundację Insulinooporność i po zdaniu egzaminu zostałam wpisana na listę specjalistów polecanych insulinoopornym.
W marcu 2022 uczestniczyłam w szkoleniu School of Insulinresistance Therapy PRO organizowanym przez Fundację Insulinooporność i po zdaniu egzaminu zostałam wpisana na listę specjalistów polecanych insulinoopornym.
W 2020 roku ukończyłam studia podyplomowe z psychodietetyki.
W 2022 roku ukończyłam roczne Studium Zaburzeń Odżywiania organizowane przez Ogólnopolskie Centrum Zaburzeń Odżywiania.
Wybrane kursy i szkolenia
- Dietoterapia chorób autoimmunologicznych: tarczyca i cukrzyca – odległa lokalizacja, wspólny mianownik – autoagresja
- Dietoterapia w zespole metabolicznym, PCOS, insulinooporności
- Edukator w cukrzycy
- Edukacja żywieniowa i wsparcie psychologiczne pacjenta diabetologicznego
- Dieta wegetariańska i wegańska – prawidłowe bilansowanie diet roślinnych w teorii i praktyce
- Prowadzenie pacjenta po zabiegu bariatrycznym
- Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej
- School of Insulinresistance Therapy
- Specyficzne zaburzenia odżywiania oraz zaburzenia jedzenia w sporcie